آیا ایدهای برای شروع بازاریابی ایننرنتی دارین؟ برای فروش محصولاتتون به صورت آنلاین به کمک نیاز دارین؟ در گذشته تمامی مشاغل از جمله فروشگاهها به مکانی فیزیکی احتیاج داشتن، اما با گذر زمان و افزایش میزان فروش اینترنتی محصولات، بسیاری افراد به تجارت آنلاین رو آوردن و موفق هم شدن. تمامی چیزی که شما برای شروع کسب و کار آنلاینتون نیاز دارین، ایدهای خوب و مقداری پول برای شروع کار هست. در این مقاله تک تک مراحل برای شروع به کار رو برای شما جمع آوری و بیان کردیم تا بعد از مطالعه اون با یک دید کافی و جامع بتونین آغاز به کار کنین.
مراحل شروع به بازاریابی اینترنتی
- با یک ایدهی عالی شروع کنین
- یافتن نیازها و انتخاب بازار
- در مورد نام تجاری تصمیم بگیرین
- نام تجاریتون رو ایمن کنین
- مدل درآمدتون رو تعیین و یک برنامهی تجاری تدوین کنین
- قبل از جنگ برنده باشین، رقبای خودتون رو بشناسین
- قانون تجارت آنلاین رو بشناسین
- وب سایت خودتون رو بسازین
- موجودیتون رو آماده کنین
- برنامه بازاریابیتون رو ایجاد و اجرا کنین
1. با یک ایدهی عالی شروع کنین
از اون جایی که این مقاله رو جست و جو کردین، احتمالا از قبل ایدهای برای تجارت آنلاینتون داشتین. اگه ایدهی تجاری در اختیار دارین که فکر میکنین مردم ازش خوششون میاد، با تحقیقات در بازار، شکتون رو به یقین تبدیل کنین. به عنوان مثال میتونین با چند کسب و کار که با مخاطبان هدف شما در ارتباط هستن گفت و گو کنین و ایدههای بهتری به دست بیارین. اگه قبلا ایدههایی در نظر گرفتین، با گشت و گذار میان مخاطبانتون در فضای آنلاین و خواندن کامنتهاشون میتونین از درستی و نادرستی روشهاتون با خبر بشین.
شاید شما بخواین برای افزایش درآمدتون کسب و کاری آنلاین راه اندازی کنین اما هنوز ایدهای در اختیار نداشته باشین. اصلا نگران نباشین، با فکر کردن در مورد محصولاتتون، نیازها و علایق مردم میتونین این ایدههارو به دست بیارین. به این فکر کنین که چجوری میتونین به نحوه فروش و خود محصولاتتون بهبود ببخشین و راه جدیدی ابداع کنین یا ببینین به چه نحوی میتونین تجربهی خوبی در خرید برای مشتریانتون رقم بزنین.
برای دستیابی به ایدهی موفق و کاربردی باید به سوالات زیر بتونین پاسخ بدین:
- تجارت شما قرار هست در چه زمینهای باشه؟
- مشتریان شما چه کسایی هستن؟
- بازار هدف شما چیست؟
- محصول اصلی شما چیست و یا چه خدماتی ارائه میدین؟
- رقبای شما چه کسانی هستن؟
2. یافتن نیازها و انتخاب بازار
اولین حرکت کسی که در این کار موفق میشه این هست که به دنبال نیازهای مردم باشه و بازار مناسبش رو پیدا کنه.
بهترین راه برای فهمیدن نیازها و مشکلات مردم، جست و جو در اینترنت هست. شما میتونین به طور مستقیم ازشون سوال کنین و یا با خواندن کامنت و نظرات مردم در سایتهای مرتبط با کسب و کارتون از دغدغههاشون با خبر بشین.
3. دربارهی نام تجاریتون تصمیم بگیرین
همونطور که به سمت شروع کسب و کار آنلاینتون حرکت میکنین، باید فکر کنین که با چه عنوان و اسمی قراره ظاهر بشین. انتخاب نام برای مشاغل کار سختی نیست. این نام بزرگترین تصمیمی هست که هنگام کار بر روی برندتون باید اتخاذ کنین.
ابتدا تصمیم بگیرین که چه چیزی باید در نام تجارت آنلاین شما حضور داشته باشه. به عنوان مثال رقبای شما از چه کلمات کلیدی در نام خود استفاده کردن که سبب فروش بیشتر اونها شده؟ آیا اصطلاحات کلیدیای وجود داره که باید از اونها استفاده و یا اجتناب کنین؟ پس از اینکه لیست کاملی از کلمات کلیدی رو درآوردین، باید ببینین کدوم نام تجاری موجود هست. برای اطمینان از اینکه نام تجاری شما تک هست و کسی ازش استفاده نکرده، در گوگل و جاهای معتبر جستجو کنین.
4. نام تجاریتون رو ایمن کنین
شما در مورد نام تجاری فروشگاهتون تصمیم گیری کردین، تبریک! اکنون زمان این هست که در مورد نامتون ادعا کنین.
شما زمان زیادی صرف تصمیم گیری درمورد نام تجاریتون کردین، ولی حالا زمان این هست که قبل اینکه کس دیگری اون نام رو انتخاب کنه، نام کسب و کارتون رو ثبت و قانونی کنین.
5. مدل درآمدتون رو تعیین و یک برنامهی تجاری تدوین کنین
تعیین کنین که چگونه کسب و کاری دارین. به عنوان مثال قصد دارین فروشگاهی اینترنتی برای فروش محصولاتتون بزنین و یا با استفاده از یک بلاگ و برنامههای وابستش میخواین کسب درآمد داشته باشین؟ آیا شما به سرمایه گذار نیاز دارین یا خیر؟
اگه برای کسب سود به سرمایه گذار نیاز دارین، طرح تجاری یکی از مهم ترین ابزارهایی هست که برای متقاعد کردن سرمایه گذاران نیاز دارین. حتی اگه صریحا به سرمایه گذار نیاز ندارین، ایجاد یک طرح تجاری به شما کمک میکنه اهداف خودتون رو روشن کنین و مراحل خاصی که برای دستیابی به اونها نیاز دارین رو مشخص کنین.
اطمینان حاصل کنین که برنامهی تجاریتون شامل تجزیه و تحلیل رقابت و بیان موقعیت مشخص محل مناسب شما در بازار باشه. همچنین باید شامل اطلاعاتی در مورد مخاطبین هدف شما باشه که با استفاده از تحقیقات بازار به اونها دستیابی پیدا میکنین.
6. قبل از جنگ برنده باشین، رقبای خودتون رو بشناسین
برای اینکه در بازار جایگاهی داشته باشین، باید برند تجاری و موقعیتتون رو مشخص کنین. به دنبال این باشین که رقبای شما چه چیزهایی عرضه میکنن؟ چگونه نیازهای مردم رو برطرف میکنن؟ مشتری اونها چه کسانی هستن؟ پاسخ مردم به خدمات و محصولات اونها چگونه هست؟
7. قانون تجارت آنلاین رو بشناسین
قبل از شروع به کار حتما با قوانین کسب و کارهای آنلاین آشنا باشین، چراکه عوامل مختلفی ممکنه باعث زمین خوردن و شکست شما بشن. این قوانین شامل حریم خصوصی و امنیت، حق چاپ و حقوق دیجیتال، فروش بین المللی و مالیات فروش آنلاین هست.
8. وب سایت خودتون رو بسازین
برای یک تجارت آنلاین، وب سایت شما همه چیز هست. شما به وب سایت نیاز دارین تا خوب به نظر برسین و برای بازدیدکنندگان دلیلی برای خرید از شما ارائه بدین. بنابراین برای درست کردن وب سایتتون وقت بذارین و از تمام کسانی که نقد سازنده میکنن، نظراتشون رو برای بهبود کارتون دریافت کنین.
اطمینان حاصل کنین که طراحی وب سایتتون با نام تجاری و محصولاتتون مطابقت داشته باشه.
9. موجودیتون رو آماده کنین
اکنون زمان این هست که هر چه میفروشین و تولید میکنین رو ذخیره و آماده کنین. اگه کالاهای فیزیکی میفروشین، سرویس حمل و نقلش رو هم آماده کنین و اگه خدماتی ارائه میدین زمان اون هست که نیروهاتون رو آماده کنین.
10. برنامه بازاریابیتون رو ایجاد و اجرا کنین
قبل از شروع به کار باید برنامه بازاریابیتون رو تنظیم کنین. هر شغلی متفاوت هست و بازاریابی برای همه مناسب نیست. از اونجایی که شما در حال راه اندازی کسب و کار آنلاینتون هستین، باید ترکیبی از بازاریابی محتوا، تبلیغات رسانههای اجتماعی و تبلیغات در جستجوها رو استفاده کنین.
اگه برای شروع بازاریابی اطلاعات کافی ندارین، میتونین شخصی رو برای این کار استخدام کنین. ناآگاهی در این مسیر ممکنه عواقب جبران ناپذیری داشته باشه. به عنوان مثال شما دوست ندارین که با استفاده از یک استراتژی منسوخ شده در SEO از طرف گوگل اخطار دریافت کنین.
برای انتقال ترافیک با سایتتون راههای زیادی از جمله استفاده از ایمیل و SMS مارکتینگ وجود داره.
(برای دریافت اطلاعات بیشتر راجع به مارکتینگهای مختلف به لینک ایمیل مارکتینگ و SMS مارکتینگ مراجعه کنین.)
در آخر:
همونطور که مشاهده کردین در این مقاله مراحل راه اندازی یک کسب و کار آنلاین رو برای شما شرح دادیم. این کار با دادن ایده شروع و با اجرای برنامههای بازاریابی برای جذب مخاطبان به سایت به پایان میرسه. اما این شما هستین که در انتها باید برنامه رو به خوبی اجرا کنین و از نتایجش شگفت زده بشین. حتما به خاطر داشته باشین که در هر مرحله از این راه دچار مشکل شدین تحقیق کنین و از یک فرد کار بلد کمک بگیرین تا زیانی بهتون وارد نشه.
دیدگاه خود را بنویسید